söndag 15 november 2009

Rinnande vatten i huset


Stora framsteg görs nu på löpande band. Efter veckans arbete av elektriker och rörmokare har huset nu rinnande vatten. Än så länge bara kallt vatten, och endast i kökskranen - men det är i alla fall bra mycket bekvämare än att gå 100 meter ned till pumphuset för att hämta vatten.

Under helgen har vi tagit det rätt lugnt. Väggarna i badrummet fogades. Fogmassan tog slut med endast ett par skarvar kvar - men det fixar vi i samband med att mosaiken ovanför köksbänken ska fogas.

Köksön ställdes på plats på den ihopsnickrade sockeln, förankrades och skruvades ihop. I bänkskivan hade fabriken fräst ut ett spår för spishällen (antar att urtaget inte görs klart av hållfasthetsskäl) . Det var bara att sätta ditt sticksågen och såga ut resten. Det gick enkelt och sedan var det bara att klistra på en tätningslist och lägga spishällen på plats. Mycket simpelt.

Elanslutningen till spisen saknas ännu - det ordnar elektrikern vid nästa besök.

Sedan lades klinkergolvet i hallen. Lena krävde att skarvarna mellan badrum och hall skulle linjera - och fick lägga det själv därför. Men sågningen av plattorna (som var det jag ville minimera) fick jag göra själv. Kvinnans list o s v...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar