söndag 1 november 2009

Kakel och klinker

Helgens stora projekt var kakel och klinker i badrummet. Lenas bror Arne, som relativt nyligen la klinker i sin källarvåning, inkallades som rådgivare på fredag eftermiddag - dessutom lånade han ut en del oumbärliga verktyg:
1. En kakelskärare typ "cirkelsåg" med diamantkapskiva.
2. En krysslaser med automatisk lodlinje.
Båda dessa var helt avgörande för att projektet alls skulle kunna genomföras. Kakelskäraren skar till och med den italienska graniten. Raka snitt är inget man behöver gruva sig för med en sådan. Krysslasern - helt fantastiskt stöd för det första varvet kakel då allt måste bli vågrätt om man inte vill ha problem mot taket.

På fredag eftermiddag la vi början på golvet. På lördag gjorde jag duschutrymmet och resten av golvet på egen hand. På söndag satte jag första varvet kakel på väggarna.

Badrummet ska bli mörkgrått och vitt med röd dekor. Den röda mosaiken måste vi beställa, så vi lämnar luckor för det i väggkaklet. Vi försöker mäta så noggrant som möjligt - förhoppningsvis ska det fungera när de röda plattorna levereras...

Samtidigt jobbade Lena med spackel och slippapper på väggar och tak i sovrum, hall och vardagsrum. Stora framsteg även där. Innan veckans slut ska det vara klart för tapetsering och målning i alla rum.

3 kommentarer:

  1. Visst har jag en duktig man...

    SvaraRadera
  2. Karin (Malmudden)1 november 2009 kl. 22:21

    Jisses vad ni har jobbat på. Tänk snart får ni flytta in.

    SvaraRadera
  3. Bara drygt 3 veckor kvar och otroligt mycket arbete.

    SvaraRadera