lördag 24 oktober 2009

Köksmaskiner

Vi köpte spishäll och diskmaskin i samband med resten av köket. men av olika anledningar valde vi att inte köpa alla vitvaror där. Det är jag rätt glad över då en kollega på jobbet fått vänta fyra månader på sin kyl/frys från Ikea - och när den kom så var det inte rätt vara...

Fläkten har varit lite ångestframkallande. Eftersom vi ritade en köksö med spis var vi tvungen att ha en frihängande fläkt. Vilket direkt innebär +10000 kronor på prislappen visade det sig när vi började leta köksfläkt.

I veckans annonsblad från Elgiganten var därför kampanjen på frihängande köksfläkt från Thermex (4990 kr) mycket välkommen. Av bara farten köpte vi även tvättmaskin och ugn i samma veva (säg inte att lockpriser inte fungerar...). Totalt knappa 18000 kr.

Besöket på Elgiganten gav också en knäck åt två förutfattade meningar.
1) det är omöjligt att få hjälp av en säljare
2) om man får tag på en säljare så är de unga och okunniga.
Nu kom en säljare snabbt fram och erbjöd oss hjälp. Han var visserligen ung, men visade sig vara både trevlig, snabb och kunnig.

Hade de haft kyl/frys hade vi kanske köpt det också. Men där hade vi redan fastnat för Samsungs side-by-side maskin. Nu beställde vi den från Tretti.se - som tar 8200 kr inklusive levererans till tomtgränsen.

2 kommentarer:

  1. Karin (Malmudden)25 oktober 2009 kl. 09:08

    Det går framåt på husbygget, spännande att se hur allt växer fram. Hur är det med fönstren, är de på väg?

    SvaraRadera
  2. Visst går det framåt, men det är mycket kvar. Fönstren kommer inte förrän den 23 november, en vecka innan vi flyttar in.

    SvaraRadera