torsdag 24 september 2009

Vattenborrning med mera


Det har varit stilltje ett tag på byggfronten, men i dag var det minst sagt full fart. Vi var tvungen att göra ett blixtbesök på vår lunchtimme i dag då vi var nyfikna på hur det skulle gå med borrningen efter vatten.

När vi kom ut hade dom redan hittat en vattenåder - tio meter genom jord och 19 meter ned i berget. Borraren hade smakat och bedömde det som drickbart - nu ska det pumpas ett par dygn och sedan ska vattenprov tas för att säkert bedöma kvalitén.

Samtidigt var en mindre grävare på plats och grejade med markisoleringen runt huset. Gruset som ursprunligen höll kantbalken på plats grävdes undan och 60 cm isolering lades mot grunden. I ytterhörnen 120 cm. Samtidigt lades rör för inkommande el och elanslutning för pump från brunnen.

Inne i huset var det också aktivitet. Takpanelen var spikad mer än halvvägs. När detta är gjort återstår endast lite gipsskivor i vardagsrummet/köket. Sedan väntar vi bara på fönstren om cirka sex veckor.

Allt ser jättebra ut alltså - det enda molnet på himlen är av ekonomisk natur. Var byggbudget har visat sig vara en glädjekalkyl och bygglånet är i princip slut - trots att ett antal stora fakturor återstår. Bankträff i nästa vecka...

2 kommentarer:

  1. Jag är inte speciellt avundsjuk när det gäller ert bygge, ser lite jobbigt ut med att det snart är inflyttning och ni inte har några fönster. Men det blir säkert bra. Jag har idag också renoverat men med tyger, och mitt vardagsrum blev som nytt men nya gardiner och gardinstång och nya kuddar i soffan. Jag blev helnöjd. Hoppas det har gått bra med flytspaklingen i dag.

    SvaraRadera
  2. Flytspacklingen är inte förrän nästa helg. I helgen har det bara varit vanlig spackling, både av det som ska bli skrubb och av mig(festfin)

    SvaraRadera