onsdag 30 september 2009

Slutspurt

Det är en slags slutspurt den här veckan även om fortfarande mycket återstår. Byggjobbarna från BBS håller på att avveckla sig från detta jobb efter tre månader när de varit här i stort sett varje arbetsdag.
Nu är innertaket spikat, gipsen har skruvats upp på väggarna i vardagsrummet, en takplåt som levererats fel från Ångsågen skruvades på plats, ventilationsröret för köksfläkten monterades.

När sedan taknocken satts på plats är de faktiskt färdiga - åtminstone för den här gången. Fönster kommer de och monterar en dag när dessa levererats (slutet av oktober) och jag har en känsla av att vi kommer att få begära hjälp med detaljer framöver också.

Själva förberedde vi mattläggningen i pannrummet genom att fortsätta slipa/måla och vi monterade även dit dörrkarm och tröskel. Dom stackars snickarna kunde förstås inte låta bli att hjälpa den tafatte husägaren som tidigare inte monterat dörrkarmar med karmskruvar och stod där som ett frågetecken.

Samtidigt var stora grävmaskinen på tomten utanför. Bygglovet till avloppet kom på måndagen och nu är avloppstank och infiltration på gång.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar