måndag 18 maj 2009

Grävmaskin och avloppsproblem

En dag med smärre motgångar. Grävmaskinen var redan på plats och började gräva en dag tidigare än planerat. Vi hade sagt att stenarna vill vi ha kvar på tomten för trädgårdsanläggning - men nu när bumlingarna var uppgrävda ur jorden så inser man att det inte är möjligt. Det blir nu en del förstärkningsmaterial till piren nere i båthamnen i stället.
Det var dom goda nyheterna.

Den första dåliga nyheten var att grävaren upptäckte att den sten, som tryckte mot gamla husgrunden på baksidan, var toppen på en bergknabbe. Den kan inte ens en grävmaskin ta bort så nu måste en sprängare hyras in för att smula sönder berget och ge plats för vår nya grund.

Motgång nummer två kom när jag besökte tomten tillsammans med en miljöinpektör angående det enskilda avloppet vi vill bygga. Tomten ligger för nära den gemensamma brunnen och dessutom "uppströms" så något tillstånd vågar dom inte ge utan en geohydrologisk undersökning - och en sådan måste vi bekosta själva. Ett alternativ är att dra ut själva infiltrationsrören till allmänningen snett över vägen och på så sätt hamna nedströms brunnen.

I vilket fall som helst blir det en fördyrning av avloppsanläggningen. Men det är ju inget vi kan uppröras över - vi ska ju själva ta vårt vatten från den gemensamma brunnen och vill såklart inte dricka vårt eget avlopp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar