onsdag 8 juli 2009

Äntligen gjutning

Äntligen var det dags för gjutning av grundplattan. På tisdag morgon mobiliserade BBS ett stort gäng för att klafsa omkring i stövlar i betongen.
Vädret var perfekt, cirka 13 grader varmt och inget regn. Det är inte bra om det är för varmt, då brinner betongen ihop för snabbt. Regnar det är det svårt att få en bra yta.
Från kl 8 till ca kl 12 jobbades det intensivt. Sedan var betongen på plats och kvar var bara lite efterarbete i form av "slipning" med helikoptern.

Det var intressant att följa arbetet och än en gång kunde vi konstatera att det är skönt att inte göra jobbet själv. Även om det inte är så komplicerat egentligen så är det skönt att veta att det är proffsigt gjort.
Kvällen efter gjutningen och följande morgon var det meningen att vi själva skulle vattna grunden, d v s fukta ytan med trädgårdsslangen. Men detta skötte modernatur på egenhand i form av vältajmade regnskurar.

Intressant iakttagelse: det kändes som om grunden blev mindre när kantbalken var fylld med betong än när den var tom. Hur ska vi rymma alla våra möbler där inne undrade vi när vi provade utsikten från den framtida vardagsrummet.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar